Nieuws

<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  

Urker Mannenkoor wint Award !


Fotobijschrift: Dirigent Bert Moll (links) ontving de prijs uit handen van Jan Quintus Zwart van Groot Nieuws Radio. Een bijzonder moment, want Zwart was zelf ook jarenlang dirigent van “Hallelujah”. Foto Henk-Jan Oudenampsen

Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” is vrijdagavond 16 november in Lelystad uitgeroepen tot winnaar van de Zilver Duif Award in de categorie ‘beste album gewijde muziek’.  “Hallelujah” ontving de prestigieuze prijs voor zijn dubbel-CD  ‘Van U wil ik zingen’. Die maakte het koor in 2010 ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan.

De Zilveren Duif is een onderscheiding voor de beste christelijke muziek van Nederlandse bodem. De prijs is ingesteld door de Brancheorganisatie voor Christelijke Boeken en Muziek (BCB). De uitreiking van de awards was vrijdag het hoogtepunt van de Week van de Christelijke Muziek.

Namens “Hallelujah” nam een ontroerde dirigent Bert Moll de Zilveren Duif in ontvangst. In zijn dankwoord noemde hij de prijs een bijzondere blijk van waardering. “Dit is een bemoediging en een stimulans voor het Urker Mannenkoor en voor mijzelf om door te gaan met het zingend verkondigen van het Evangelie. Het koor mag dat al meer dan honderd jaar doen. Ook nu blijkt weer dat mensen zo geraakt worden door de zang van dit koor.”

Moll vond het al een felicitatie waard dat zijn koor eind augustus met vier anderen genomineerd bleek voor de prijs. Daarna ging de jury aan het werk, onder leiding van voorzitter André Rouvoet. Ook het publiek en de boekhandels mochten hun stem uitbrengen. Het totaal aantal stemmen van de drie verschillende groepen is gewogen meegeteld in de uiteindelijke toekenning van de Zilveren Duif.<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  


Koorconcerten
info@koorconcerten.nl