Nieuws

<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  >

Aanbidding


 

Aanbidding

 

Zingen is voor Willemijn  (18) haar lust en haar leven, ze zingt van jongs af aan en haar naam is in de christelijke muziekwereld allang niet meer onbekend. Sinds kort ligt haar zevende cd in de schappen, getiteld ‘Aanbidding’.

 

,,Willemijn laat horen hoe haar stem in volwassenheid is gegroeid en alles ziet er naar uit dat in haar een unieke en mooie sopraanstem aan het ontwikkelen is’’, zegt producer Bert Moll.

Op de cd koos de soliste dit keer voor een afwisselend en breed repertoire en ‘dat komt de ontwikkeling van haar stem zeker ten goede.’ Naast nummers als Via Dolorosa, The Prayer en Pie Jesu zingt ze bekende Nederlandstalige nummers zoals Zegen mij, Ik kniel neer en Vader ik aanbid U.

 

Extra dimensie

Het Groot Nationaal Strijkorkest, dat onder leiding staat van musicus Bert Moll, nam de begeleiding voor zijn rekening. ,,Het geeft een extra dimensie. De arrangementen matchen schitterend met verrassende en muzikale uitvoeringen van Willemijn, dragen ertoe bij dat deze cd de moeite waard is om te beluisteren.’’

Willemijn volgt, naast haar drukke muzikale agenda, het EH Basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Nieuwsgierig naar de cd? Beluister geluidsfragmenten op willemijnopurk.nlUrker Mannenkoor wint Award !


Fotobijschrift: Dirigent Bert Moll (links) ontving de prijs uit handen van Jan Quintus Zwart van Groot Nieuws Radio. Een bijzonder moment, want Zwart was zelf ook jarenlang dirigent van “Hallelujah”. Foto Henk-Jan Oudenampsen

Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” is vrijdagavond 16 november in Lelystad uitgeroepen tot winnaar van de Zilver Duif Award in de categorie ‘beste album gewijde muziek’.  “Hallelujah” ontving de prestigieuze prijs voor zijn dubbel-CD  ‘Van U wil ik zingen’. Die maakte het koor in 2010 ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan.

De Zilveren Duif is een onderscheiding voor de beste christelijke muziek van Nederlandse bodem. De prijs is ingesteld door de Brancheorganisatie voor Christelijke Boeken en Muziek (BCB). De uitreiking van de awards was vrijdag het hoogtepunt van de Week van de Christelijke Muziek.

Namens “Hallelujah” nam een ontroerde dirigent Bert Moll de Zilveren Duif in ontvangst. In zijn dankwoord noemde hij de prijs een bijzondere blijk van waardering. “Dit is een bemoediging en een stimulans voor het Urker Mannenkoor en voor mijzelf om door te gaan met het zingend verkondigen van het Evangelie. Het koor mag dat al meer dan honderd jaar doen. Ook nu blijkt weer dat mensen zo geraakt worden door de zang van dit koor.”

Moll vond het al een felicitatie waard dat zijn koor eind augustus met vier anderen genomineerd bleek voor de prijs. Daarna ging de jury aan het werk, onder leiding van voorzitter André Rouvoet. Ook het publiek en de boekhandels mochten hun stem uitbrengen. Het totaal aantal stemmen van de drie verschillende groepen is gewogen meegeteld in de uiteindelijke toekenning van de Zilveren Duif.<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  >


Koorconcerten
Oostrandpark 104
8212 AT  LELYSTAD
Tel: 06 54 67 41 95
info@koorconcerten.nl