Nieuws

KERSTCONCERT


HELAAS ZIJN VIA ONZE SITE GEEN KAARTEN MEER TE VERKRIJGEN.

BIJ DE KASSA VAN VREDENBURG ZIJN NOG ENKELE KAARTEN BESCHIKBAAR !!!
Tel. 030 231 45 44 www.tivolivredenburg.nl

300 mannenstemmen

GROOT KERST MANNEN KOREN CONCERT

m.m.v. BERDIEN STENBERG

in TivoliVREDENBURG - UTRECHT

 

Op dinsdag 22 december a.s. zal in muziekcentrum TivoliVREDENBURG het inmiddels traditie geworden Kerst Mannen Koren Concert plaatsvinden.

De organisatie van Koorconcerten heeft – na het succes van voorgaande jaren - opnieuw drie grote, bekende mannenkoren uitgenodigd: “Het Urker Mannenkoor Hallelujah”,

het Chr. Mannenkoor Lelystad en het Chr. Mannenkoor “Con Forza” uit Woerden.

300 mannenstemmen zullen samen tot één stem klinken!  Met de solisten en met de begeleiding van het Groot Nationaal Strijkorkest zal het publiek een sfeervolle avond meemaken.

 

De koren zullen een scala van bekende en geliefde kerstliederen brengen.

Liefhebbers van koorzang worden van harte uitgenodigd voor dit concert.

Zij kunnen in de ambiance van het nieuwe TivoliVredenburg genieten van koren,

orkest en solisten.

 

KOREN

Voor de 300 mannen is een optreden in TivoliVredenburg niet nieuw. Afgelopen jaren zongen zij, onder leiding van hun dirigent Bert Moll, voor een uitverkochte concertzaal.

Het ruim 100-jarige Urker Mannenkoor “Hallelujah” geniet landelijke bekendheid; het stond al vele malen op beroemde locaties in binnen- en buitenland.

Chr. Mannenkoor Lelystad, opgericht in 1990, was onlangs te zien en te beluisteren in het programma “Nederland zingt’ en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum.

Chr. Mannenkoor “Con Forza” uit Woerden startte in 1993 - vierde onlangs het 20-jarig jubileum - en heeft inmiddels een eigen gezicht en plaats gekregen in de koorwereld.

 

Gastoptreden

Berdien Stenberg

Met Rondo Russo maakte Berdien Stenberg een spectaculaire entree in de wereld van de klassieke muziek. Op haar geheel eigen wijze, die later zo typerend bleek in haar carrière, wist zij met haar sprankelende fluitspel een brug te slaan tussen het klassieke en het licht klassieke genre. Rondo Russo stond in no time nummer één in Nederland. Dat was het begin van de carrière van een van de meest succesvolle fluitisten.

Berdien Stenberg heeft meer dan vijftien albums uitgebracht, die alle werden bekroond met ‘goud’ en ‘platina’. Haar muziekkeuze is breed, verrassend gevarieerd en altijd toegankelijk.

Welk genre ze ook kiest, met haar virtuoze en gevoelige spel weet deze topmusicus haar publiek steeds weer in vervoering te brengen.

 

Solisten

Behalve koorzang zijn er ook solistische optredens Willemijn de Munnik/sopraan – geen onbekende in het Kerst Koren Concert - zingt uit haar kerstrepertoire. Jurian Loosman/tenor zingt als solist in Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”

Het Groot Nationaal Strijkorkest - met concertmeester Barbara Kurmann - en organist Henk Strootman op het Domus Concertorgel zullen de koren en de solisten begeleiden.

Als verdere instrumentalisten werken mee Anke Anderson op harp, Jacob Schenk bespeelt de

Steinway Concertvleugel en Dick le Mair ondersteunt het geheel met zijn percussion

Samensteller van het programma is Bert Moll; hij heeft de muzikale leiding in dit concert.

 

De aanvang van het concert op dinsdag 22 december a.s. is 20.00 uur.

De zaal gaat open om 19.15 uur. Voor info: www.koorconcerten.nl

Kaarten voor dit concert kosten € 22,50 (inclusief garderobe en drankje in de pauze). Kaartverkoop:  via internet: www.vredenburg.nl, telefonisch: 030 - 231 45 44 en aan de kassa van Vredenburg.

 

 

 NIEUWJAARSCONCERT 2016


Het koor en de solisten worden op de piano begeleid door JOHAN BREDEWOUT en op het orgel door WIM MAGRE.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.

 

Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”

Dit koor werd door een groep vissers opgericht in 1897. Momenteel is het een van de bekendste koren van Nederland. De zangers - herkenbaar aan hun traditionele klederdracht – worden regelmatig uitgenodigd voor optredens in het gehele land, maar zijn ook buiten de grens bekend om hun zang. `Het zingen zit de Urkers in het bloed` - een zegswijze die men vaak bezigt - is bij elk van de concerten voor het publiek voelbaar. In 2011 werd van dit koor een 85 minuten durende, spraakmakende documentaire ‘Hallelujah - tussen storm en stilte' gemaakt en op televisie uitgezonden. Het koor ontving in 2012 de Zilveren Duif Award voor het beste album gewijde muziek.

Het koor staat sinds 2003 onder leiding van dirigent Bert Moll.

 

Willemijn de Munnik

begon als 6-jarige in een kinderkoor. Ze ontwikkelde zich al snel tot soliste: toen zij 9 jaar was zong ze in het Utrechtse muziekcentrum Vredenburg. Ook in het laatste Kerst Mannen Koren Concert in december j.l zong zij als 19-jarige in TivoliVredenburg. Zij is een graag geziene gast bij veel koor- en samenzangavonden in het land. Van Willemijn zijn diverse CD’s en DVD’s verschenen.

 

Aanvang van het concert in de Grote Kerk, Groenmarkt 7, 4201 EE in Gorkum op 16 januari a.s.: 19.30 uur.

Toegangsprijs: aan de kerk € 12,50. Telefonisch reserveren:

06 54 67 41 95.

 

 

 

 <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  >


Koorconcerten
info@koorconcerten.nl