Nieuws

[1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >

RO viert 75 jaar vrijheid ‘Bevrijdings Mannenkoor Nederland’ op projectbasis


D.V. 5 Mei 2020 hopen wij als Nederland te gedenken en te vieren dat wij 75 jaar geleden bevrijd zijn van de Duitse onderdrukking (1940-1945).

Reden genoeg om dit in dankbaarheid  en blijdschap te herdenken.

Daarom komen wij met dit initiatief, een Bevrijdings Mannenkoor Nederland, een middel om onze dankbaarheid te uiten, dankbaar om vrijheid en vrede in ons land, maar bovenal de vrijheid van het doorgeven op allerlei manieren van het evangelie. 

Ter gelegenheid daarvan laten wij het projectkoor ‘Bevrijdings Mannenkoor Nederland’ van start gaan.

De afsuiting van een serie te houden bevrijdingsconcerten vindt plaats op DV DINSDAG 5 mei 2020 in de Laurenskerk van Rotterdam.

Binnenkort volgt er meer informatie betreft inhoud en aanmeldingDirigent Bert Moll gestopt bij Deo Juvante-Huizen


 

Dirigent Bert Moll gestopt bij bij Huizer Koorvereniging Deo Juvante

Na  40 jaar dirigent te zijn geweest van de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante heeft Bert Moll op tweede kerstdag afscheid genomen van dit gemengde koor. Het koor, dat onder zijn bezielende leiding groot werd en in de korenwereld landelijk bekend, heeft het afgelopen jaar het 40-jarig jubileum van zijn dirigent met enkele bijzondere en feestelijke activiteiten gevierd.

.

Bert Moll en Deo Juvante

Bert Moll begon op 21-jarige leeftijd zijn loopbaan als dirigent bij Deo Juvante. In de loop van veertig jaar kwamen diverse andere koren onder zijn leiding. Als geboren Huizer bleef Bert Moll het koor Deo Juvante altijd trouw. Op de wekelijkse repetities in ’t Visnet  werd hard en op deskundige wijze een veelzijdig repertoire ingestudeerd. Concerten (o.a. in het Concertgebouw Amsterdam en Vredenburg Utrecht), plaat-, cd- en dvd-opnames, concertreizen en medewerking aan televisieprogramma’s volgden. Afgelopen november bestond het koor 65 jaar en was er een jubileumconcert in een bomvolle Grote Kerk van Naarden; een hoogtepunt voor het koor en Bert Moll.

Bert Moll  heeft desondanks bij het bestuur van de vereniging te kennen gegeven, dat hij het - gezien zijn leeftijd - rustiger aan wil gaan doen. Het bestuur en de leden respecteren deze stap; weliswaar met pijn in het hart. Koor en dirigent gaan van 2017 nog een actief jaar maken, zodat iedereen, maar vooral de jubilaris, straks terug kan kijken op de behaalde successen.

.

www.deojuvante.nl[1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >


Koorconcerten
Oostrandpark 104
8212 AT  LELYSTAD
Tel: 06 54 67 41 95
info@koorconcerten.nl